Start letošní sezony už je za dveřmi...

20.05.2019 02:56

Zdravíme! Rádi bychom vám všem v prvé řadě poděkovali, že do toho letos s námi jdete, a za vaši důvěru! (Někteří už čtvrtou sezonu - uff.) Při pohledu na formující se řádky na poli začínáme tušit blížící se začátek sezony. Čeká se hlavně na ty se salátky a ředkvičkami. Zatím se ale díky 14 denní studené frontě příliš nezvětšují... Začátek sezony bychom viděli nejspíš hned v prvním, maximálně druhém týdnu června, tak jako loni. Což je asi se 14 denním zpožděním oproti ideálu. O konkrétních datech vám dáme brzy vědět mailem. 

Druhou půlku března a celý duben nás trápilo sucho. Semenům kulturních plodin se na poli vůbec nechtělo vzejít, zatímco plevel, který koření hluboce, bujně rostl. Některé výsadby jsme museli zrušit a začínáme s nimi od začátku. V tomto počasí se, bohužel, nedalo do pole vstoupit už přes dva týdny... Tisíce sazenic nachystaných k výsadbám už v sadbovačích strádají a těší se ven :-)  

Letos jsme se potýkali s dalším fenoménem, který byl pro nás v takové intenzitě nový, a tím byl prudký nárazový vítr. Ten vál průběžně celý duben a téměř nám znemožnoval jakkoliv hýbat s půdou, jelikož vítr z půdy při chystání rozptyluje drobné prachové částice, které obsahují drahocenné minerální látky. Odnesl to také náš foliák, který je větrem poškozený asi ze čtvrtiny délky.

Rádi bychom touto cestou poprosili ty, kteří mají doma uložené bedýnky z lonska, aby je nejlépe do čtvrtka tohoto týdne, donesli na odběrná místa. Ve čtvrtek odpoledne si uděláme okruh po odběrných místech a bedýnky vyzvedneme.

 

 

 

 

—————

Zpět